© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ασφάλεια




Γράφει ο Π. Ιωακείμ

Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ζει σε ασφαλές περιβάλλον. Ο τομέας της Ασφάλειας έχει άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής, με τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού και με τις αναπτυξιακές προοπτικές μιας τοπικής κοινωνίας.
Τα προβλήματα ασφάλειας αναδεικνύονται σε σημαντικό παράγοντα της ποιότητας της ζωής μας. Η Ασφάλεια είναι ένα δύσκολο και πολύπλοκο θέμα.
Η Αυτοδιοίκηση έχει ευθύνες και αρμοδιότητες που την αναδεικνύουν σε κορυφαίο συντελεστή της ασφάλειας μιας περιοχής. Μεταξύ άλλων,
Ο ΔΗΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ για:

► Το Δημοτικό φωτισμό. Η συνεχής       προσπάθεια για βελτίωση του δημοτικού φωτισμού είναι προφανής συντελεστής βελτίωσης της ασφάλειας: ο επαρκής φωτισμός βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων αλλά και στην αποτροπή πράξεων βίας.
► Την συνεχή βελτίωση των πεζοδρομίων. Καλύτερα πεζοδρόμια σημαίνει καλύτερη ασφάλεια των πεζών, με ιδιαίτερες επιπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών και των ηλικιωμένων.
► Την συντήρηση των παιδικών χαρών για τη βελτίωση της ασφάλειας στην ψυχαγωγία των παιδιών.
► Τη βελτίωση της ποιότητας και της λειτουργικότητας των οδοστρωμάτων για την ασφάλεια στο οδήγημα. Βεβαίως, το τεράστιο θέμα της συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης με τους φορείς κοινής ωφέλειας, που σκάβουν συνεχώς και επισκευάζουν πρόχειρα τις ουλές που προκαλούν, είναι ένα γενικότερο θεσμικό θέμα.
► Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που μειώνουν την ταχύτητα και τον όγκο της κυκλοφορίας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και σε περιοχές κοντά σε σχολεία.
► Την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής. Η παράμετρος αυτή, άγνωστη ή υποβαθμισμένη εκτός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ένας  σημαντικότατος παράγοντας ασφάλειας. Η κοινωνική συνοχή φτιάχνει - μεταξύ άλλων - καλές ανθρώπινες σχέσεις. Ο καλός και προσεκτικός γείτονας βοηθά στην ανάγκη και τον κίνδυνο, προσέχει τη γειτονιά του, προσέχει την κινητή και ακίνητη περιουσία του γείτονά του.

          
4
 safe by design
           4 CPTED
           4Περισσότερα
                                                              


*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου