© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση


Γράφει ο  Π. Ιωακείμ



Ποιος φταίει που τα περισσότερα δελτία των δήμων δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας;

Ζούμε στην εποχή της Πληροφορίας και τα έντυπα και τα άλλα ΜΜΕ κατακλύζονται από Δελτία Τύπου, Δήμων, Περιφερειών, Υπουργείων κλπ, τα οποία μας πληροφορούν για διάφορες δράσεις αυτών των φορέων. Πολύ καλά κάνουν οι Δήμοι και ενημερώνουν τα ΜΜΕ. Ποιος όμως φταίει που τα περισσότερα Δελτία δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας;
Φταίμε όλοι. Φταίμε όσοι παρουσιάζουμε την πληρωμένη καταχώρηση για είδηση. Ο χώρος της Ψυχαγωγίας και της Μόδας είναι γεμάτος από τέτοιες ''ειδήσεις''... Μην περιμένετε όσα ΜΜΕ παρουσιάζουν τις διαφημίσεις για ειδήσεις  να δεχτούν πως στρεβλώνουν το κοινωνικό αισθητήριο για το σημαντικό και το ουσιαστικό.

Αλλά φταίμε και όσοι θεωρούμε πως κάθε μας ενέργεια αποτελεί είδηση. Είναι βέβαιο πως αν κάνουμε κάτι το πρωτοποριακό και το σημαντικό, τα ΜΜΕ θα το προβάλουν, ακόμα και χωρίς Δελτία Τύπου.

Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει πολλές δράσεις των δήμων είναι η έλλειψη κοινωνικής δυναμικής. Αν πραγματικά θέλουμε να ενισχύσουμε την εθελοντική αιμοδοσία δεν επιτρέπεται κάθε δήμος να κάνει όποτε θέλει ημέρα αιμοδοσίας. Αυτό δεν έχει καμιά σημαντική κοινωνική δυναμική.

Όσοι πιστεύουν πως η αιμοδοσία σε ένα δήμο ή κάποιος ποδηλατικός γύρος αποτελεί είδηση για τα Πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ ζουν σε άλλη εποχή. Πρέπει η ΚΕΔΕ ή η ΠΕΔ κάθε νομού να ορίσουν τις ίδιες ημερομηνίες για όλους τους δήμους και να κάνουν συντονισμένη προβολή.


        4Περισσότερα  





*




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου