© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο ανεύθυνος πολίτης



Γράφει ο Π. Ιωακείμ


Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

1.
Η σήμανση για τις μονοδρομήσεις ισχύει μόνο για τους επισκέπτες της γειτονιάς. Οι ''ντόπιοι'' οδηγοί έχουν το δικαίωμα να κινούνται ανάποδα στο μονόδρομό ''τους''.

2.
Οι κάδοι απορριμμάτων είναι το σημείο πέριξ του οποίου ρίχνουμε τις σακούλες με τα απορρίμματα.

3.
Η άσκηση είναι υγεία. Ασκούμαστε κάθε βράδυ μεταφέροντας τους κάδους απορριμμάτων του δήμου μακριά από το σπίτι μας και κοντά στο παράθυρο του γείτονα.

4.
Φυτεύουμε ό,τι φυτό μας αρέσει στα στενά πεζοδρόμια μπροστά στο σπίτι μας αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πεζών, που πρέπει να κατέβουν στο οδόστρωμα για να περάσουν. Αν μας γίνει παρατήρηση… το παίζουμε οικολόγοι.

5.
Αγαπάμε και διαδίδουμε τη Μουσική στέλνοντας 100 dB από το στερεοφωνικό μας σε όλη τη γειτονιά. Οι καλύτερες ώρες για τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι το μεσημέρι και αργά το βράδυ.

6.
Η ιδανική απόσταση όταν παρκάρουμε είναι τέσσερα μέτρα μπρος ή τέσσερα μέτρα πίσω από τα άλλα αυτοκίνητα. Έτσι, σε δύο θέσεις παρκάρουμε ένα αυτοκίνητο και αφήνουμε ελεύθερο χώρο για την κυκλοφορία του αέρα στην πόλη.

7.
Αν κάνουμε οικοδομικές εργασίες στο σπίτι μας αφήνουμε τα υλικά στο πεζοδρόμιο και το οδόστρωμα. Αν δεν καταφέρουμε να προκαλέσουμε ατύχημα σε κάποιο πεζό ή μοτοσικλετιστή το βράδυ, τουλάχιστον θα βουλώσουμε το δίκτυο ομβρίων με την πρώτη βροχή.

8.
Πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να αγαπούν τα ζώα. Τους παίρνουμε ένα χαριτωμένο κουταβάκι και όταν το παιδί το βαρεθεί εγκαταλείπουμε λυπημένοι το ζωάκι σε κάποιο σημείο της πόλης.

9.
Αν πάμε αργά το βράδυ τους φίλους μας στο σπίτι τους , τους καληνυχτίζουμε με ένα διπλό κορνάρισμα. Όσοι έχουν την κακιά συνήθεια να κοιμούνται το βράδυ καλό είναι να αλλάξουν συνήθειες.


10.
Κλείνουμε πάντοτε τις διασταυρώσεις όταν οδηγούμε. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε την ευκαιρία στους οδηγούς του κάθετου ρεύματος να ασκηθούν στις μεγάλες αρετές της υπομονής και της αυτοσυγκράτησης.




*












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου